Inlägg

Inlägg som Field-Mouse88 har skrivit i forumet
Av Field-Mouse88

Nej nej nej nej nej, ska jag behöva köpa mina spel på nytt på whatever vettig plattform kommer efter att microsoft har förstört steam? Får hoppas Gaben och company vägrar sälja.

Av Field-Mouse88
Skrivet av MacAllan:

Om tidsfördröjningen syftar till att köparen skall kunna dra tillbaka betalningen om fel vara eller ingen vara dyker upp är det ju bra.
MEN det kommer skapa andra bedrägerier där det är köparen som kommer bli bedragaren istället, dom betalar för varan och sedan säger att den inte kom eller var felaktig.

Det finns andra tjänster som är till för att skydda köpare och säljare i det läget. Det här syftar nog mest till att skydda när "bank id supporten" ringer upp dig och får dig att flytta hela ditt sparbelopp till ett "säkerhetskonto", för att du fått ett datavirus på ditt bankkonto. Vilket du går på, eftersom du är 86 år gammal.

Av Field-Mouse88

Så snart man känner sig trygg med att burn in inte är ett problem och priser och storlekar är rätt så är det givet att det blir!

Av Field-Mouse88
Skrivet av Nioreh83:

Varför är Windows ett ofrånkomligt krav för de flesta? Jag förstår att man vill ha det man kan bäst. Men ofrånkomligt? Jag bytte på jobbet, och stör mig dagligen på Mac os efter årtionden med Windows i ryggmärgen, men det är hittills inget jag inte kunnat göra för det krävs Windows.

De flesta datorer är arbetsredskap, och de absolut flesta programvarorna för arbete är för Windows. Hade inte funnits en chans att köra Mac på min arbetsplats i alla fall, så gott som alla roller kräver någon programvara som endast går köra på Windows.

Av Field-Mouse88
Skrivet av Yoshman:

Well, det beror på vilken laptop man väljer...

Min M3 Max är i ett specifikt use-case (kombo av .NET Core och Python/PyTorch) som är 100 % CPU-bundet mellan 50-100 % snabbare än grabbens spelrigg med 7800X3D (varierar lite beroende på exakt vilket fall man kör).

Har tidigare kört detta på en 13900K, även den får stryk mot M3 Max:en men var lite jämnare då det skalar rätt bra med CPU-kärnor (givet denna tråd är det dock värt att nämna att CPU-delen i M3 Max drar ~25 W i detta specifika fall, samma kan inte sägas om 13900K...).

Ja Apples M processorer är ju skitbra men det hjälper ju föga för de flesta där windows är ett ofrånkomligt krav.

Av Field-Mouse88
Skrivet av EntropyQ3:

Tja, idag görs den allra största delen av kvantkemiska beräkningar förmodligen på laptops. Det finns helt enkelt praktiska fördelar med väldigt lätt flyttbara system. Så länge skillnaderna är måttliga (inom en faktor 2-5) spelar prestanda inte så stor roll.
Tittar man på PC-marknaden som helhet krymper desktop volymen kontinuerligt vs. laptops, och det är svårt att se att den trenden kommer att vända långsiktigt.

Det känns som att framför allt självbyggarmarknaden har målat in sig i ett hörn med allt mer effektslukande komponenter. Vill en bredare grupp i samhället verkligen ha 250+W CPU:er? Samtidigt är det naturligtvis svårt att kursförändra.

Jag skulle snarare säga att laptop marknaden byggt in sig i ett hörn, vem vill egentligen ha en skitseg laptop bara för att få en bra batteritid? Inte många hos oss i alla fall så vi har börjat köpa fler stationära, alternativt kolla in specade strömförbrukningen och välja en med hög effekt. Nästan enda sättet att skilja ut en väl presterande laptop från ett nedklockat as segt as.
Men statistik ljuger ju inte så du har säkert rätt.

Av Field-Mouse88
Skrivet av Lussarn:

Världen utanför sweclockers du vet. Har jobbat i datortung business i 27 år eller vad det är. Har aldrig sett en AMD CPU som används professionelt. Inte ens på en server. En traditionell desktop var väl typ 10 år sedan jag såg en utanför hemmet. Alla, inklusive rätt tunga utvecklingsjobb kör på laptop idag.

Tror inte Intel står och faller på sina gaming CPUer. Har själv en 13700K, en 13600K och en 7900X. Dom fungerar alla bra till sina respektive ändamål.

Disclaimer: JA, det går att leta upp något arbete som faktiskt kräver en ordentlig desktop, men dom blir färre och färre, och färre.

Det är ju en jäkla skillnad i prestanda på desktop vs laptop, hur man än vrider och vänder på det. Men visst, för vanligt kontorsjobb och excel duger en laptop fin-fint

Av Field-Mouse88
Skrivet av mrqaffe:

Finns det verkligen de som fortfarande väljer Intel ?
AMD är nutida och ARM framtiden, Intel x86 har både samtid och framtid efter sig.

Ja, jag köpte precis en 14700K, då jag använder min burk till annat än bara spel. För till exempel CAD ligger Intel på top.
Men man valde ju bort 14900K pga att dom verkar ha problem. Jag har dock inte uppfattat det som att 14700K skulle vara drabbat av dom här problemen som det pratas om här.

Av Field-Mouse88
Skrivet av Rouge of Darkness:

Ska du köpa en halvillegal licens kan du lika gärna gå hela vägen och bara ladda ner det från pratbukten direkt å slippa betala för det iom att bägge garanterat bryter mot tos ändå och riskerar bli nedstängda.

Jag köpte nyss en license från https://directgames.store/
Jag tänkte först som du att vafan det här kan ju inte va helt legit liksom. MEN sen såg jag att dom är listade hos microsoft som partner för just Windows licenser som jag tolkar det så.... Aa jag fattar fortfarande inte hur det är möjligt men det verkar funka fint i alla fall. Tänker att microsoft borde plocka bort partners som säljer ful-licenser, från sin egen hemsida.

https://appsource.microsoft.com/en-us/marketplace/partner-dir...

Det måste ju nästa finnas nån "catch", men jag kan inte hitta den just nu i alla fall.

Av Field-Mouse88

Man läser konstant om nya fantastiska tekniker på batterifronten, som aldrig verkar leda någonstans.

Av Field-Mouse88

En bra stol och höj o sänkbart skrivbord är väl det som kostar mest. Tangenbord köpte jag ett riktigt bra (xtrfy) för typ 10 år sen och det är fortfarande lika bra, så det blir ju ganska billigt per år.

Av Field-Mouse88

Dom bästa spelen kostar ju väldigt sällan över 250kr. AAA titlar suger ju nästan alltid röv men kostar en förmögenhet.
Överlag ser jag gamingen som budget-skoj. Ska jag betala 1000 spänn för underhållning så räknar jag med en IRL-upplevelse istället.
Och ett bra spel behöver inte ett helt team på hundratals eller tusentals människor. Kolla på valheim, stardew, factorio, lethal company osv.
Undantag existerar såklart.

Av Field-Mouse88
Skrivet av kozmos:

Det är de nog ingen som har påstått, de flesta "Gratis" plattformar har reklam, frågan är om du tycker strategin META använder är ok.
Prova säg vaxpropp 10 gånger, jag lovar dig att du får upp en bild på öronvax om någon dag och bästa erbjudandet på Revaxör.

Ja det tycker jag definitivt att det är, jag tar hellre rimlig reklam och rimlig mängd. Ingen ska tro att nuvarande reklammängd kommer funkar om dom inte får samla data om sina användare. Prova att köpa en annons på facebook så förstår du. I dagsläget kan du köpa en annons som väldigt träffsäkert prickar folk som är intresserade av just den där grejen du vill sälja. Du är därför beredd att betala en slant för den reklamen, men utan den funktionen håller det inte. Resultatet blir oundvikligen 100 gånger mer och störande reklam för att det ska funka. Och jag ser inte varför dom ens skulle försöka, det är ju den riktade reklamen som är facebook och meta, utan den har dom ju inga betalande kunder.

Av Field-Mouse88

Alltså det är väl bara låta bli att använda facebook om man inte vill få riktad reklam? Det är ju hela grejen med facebook, det kommer ju inte bli gratis liksom, så funkar inte företag.

Av Field-Mouse88

Hur gör ni som inte använder lösenordshanterare? Jag kan inte förstå hur man skulle kunna klara sig utan

Av Field-Mouse88
Skrivet av Heliopause:

Det är för krångligt, jag vill inte installera en massa struligt otyg i datorerna som kan krångla eller plötsligt sluta funka. Jag litar inte på websiter att hantera mina inlogg, jag vill ha allt lokalt, ska inte behöva några extra onlinetjänster, och det får inte kosta.
Så.. jag gör som jag gjort sedan början på 2000, en låst fil som förvaras på lite olika ställen.

Hur kommer du åt grejer från mobilen då?

Av Field-Mouse88

Alltså man måste ju sätta ner foten och markera. Det behöver ju bli tydligt att den sortens beteende INTE får den effekt dom hade önskat sig. Självklart får det motsatt effekt, men det var lite överraskande att kvinnor inte reagerar så.

Av Field-Mouse88

Självklart, synd bara att IOS svepgester funkar så kasst och olika i alla appar. Funkade tusen gånger bättre på min gamla huawei. Rundade skärmkanter gjorde det ännu bättre! Så snappy o go! Saknar den. =(

Av Field-Mouse88
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Lethal company kom ut långt efter att nomineringarna var skapade och efter att röstningen tom var över.
GOTY är fortfarande BG3 men lethal company verkar skoj, inte spelat det men känns som samma grej som när among us kom.

Aaa jag får också among us vibbar av lethal company. Riktigt kul är det, men det är främst folket du spelar med som skapar det roliga, spelet skapar bara förutsättningarna att ha jävligt kul ihop, among us va liknande på det sättet. Kommer säkert dö ut efter ett tag som among us också gjorde dock, men här finns det verkligen möjligheter att ganska snabbt ösa på med mer content och förlänga livstiden markant!
Men då förstår jag varför det inte hamnade med iaf! ;D

Av Field-Mouse88

Ser snyggt ut, kommer se magiskt ut när det släpps på riktigt (till PC alltså).